zondag 2 september 2018

Pannenkoekjes uit Wales ( Welsh Cakes)



Heerlijk! En zo klaar! Je hebt alleen een koekenpan met een vrij dikke bodem nodig. (Of een griddle)

Nodig:
265 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel speculaas kruiden (mixed spice)
130 gr ongezouten boter in blokjes
90 gr witte basterd suiker
plus extra voor strooien
75 gr krenten
1 medium of 1 groot ei geklopt
1-2 eetlepels melk

Doen:
Zeef de bloem en de bakpoeder met de speculaas kruiden (mixed spice) in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers totdat je broodkruimels hebt. Roer de suiker en de krenten erdoor. Mix het ei erdoor en doe er dan net genoeg melk bij totdat je een stevig deeg hebt.

Op een licht met bloem bestoven werkblad rol je het deeg uit tot 5mm dikte. Stamp met je 7,5 cm ronde uitsteker de rondjes uit. Rol de restjes opnieuw in een bal rol uit en herhaal dit een paar keer. Je kunt er ongeveer 14-15 rondjes uit krijgen.



Verhit een grote zware pan en wrijf dan met wat keukenpapier wat boter of olie in de pan.
Bak de pannenkoekjes op een laag-medium vuur in 3-4 minuten aan elke kant.


Oeps iets te donker.

Ze moeten goudbruin zijn en gaar aan de binnenkant, dus er moet ook geproefd worden!
Haal ze uit de pan en strooi er wat suiker over. Vers zijn ze het lekkerst, maar zijn ook lekker of koud of uit de toaster.



                                                    "Bak Ze"!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...