donderdag 20 september 2018

Pompoen- Walnoot Cake uit New Hampshire



Zo overheerlijk deze cake! En niet moeilijk om te maken. Dit recept is voor 2 cakes.

Nodig:
2 cakeblikken

45 gr Havermout
1/4 theelepel suiker
1/8 theelepel kaneel poeder

Voor de cake:
1 blik pompoen of 450 gr stukjes pompoen gekookt, uitgelekt en gepureerd.
4 grote eieren
150 ml koolzaadolie
150 ml water
200 gr suiker
250 ml Honing
1 en een 1/2 theelepel vanille extract

400 gr patent bloem
2 theelepels bak soda (bicarbonaat)
1 en een 1/2 theelepel zout
1 en een 1/2 theelepel kaneel poeder
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel gemalen gember
90 gr grof gehakte walnoten, geroosterd

Doen:
Verwarm je oven voor op 180C. In een kleine koekenpan rossteren we de gecombineerde havermout, suiker en kaneel. Verwarm op een middelmatig vuur voor ongeveer 4-6- minuten. Zet weg.

Voor de cake doen we in een grote kom: pompoen, eieren, olie, water, suiker, honing en vanille totdat het mooi is gecombineerd. In een andere kom mengen we de bloem, baksoda, zout en alle kruiden.
Voeg dit langzaam bij de natte ingrediënten en mix even goed door. Vouw de geroosterde walnoten er door.

Verdeel het beslag over 2 met boter ingevette cakeblikken. Besprenkel de bovenkant met geroosterde havermout mix.

Bak 60-70 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. 10 minuten in de blikken laten staan voordat je ze op een rooster laat afkoelen.
Dikke plakken snijden en met boter besmeren. Kan in de vriezer en in het broodrooster! MMMMMmmmm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...