maandag 18 februari 2019

Tropische Muffins


Nodig voor ongeveer 12 muffins:

57 gr zachte ongezouten boter
100 gr witte basterd suiker
1 groot ei
2 x 125 ml sour cream
1 en een 1/2 theelepel rum extract
210 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel baksoda ( Arm & Hammer)(AH)
1/2 theelepel zout
1 blik ananas van 227 gr uitgelekt en gestaafmixed
50 gr Conimex geraspte kokos
40 gr fijn gehakte pecan nootjes


1. Zet alvast de laatste 3 ingrediënten klaar. En verwarm je oven voor op 190C.
2. In een grote kom mixen we de boter en de suiker tot een créme. Mix het ei erdoor met de sour cream en de rum extract.
3. Combineer de bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Zeef dit over het eiermengsel en roer even, snel en  slordig door. (Muffin mix mag nooit te nat worden)
Vouw de ananas, kokos en de pecannootjes erdoor.
4. Vul de, of met boter ingevette muffin tray, of de met papieren bakjes belegde muffintray 2/3 vol met het beslag.
5. Bak de muffins op 190C. in 22-25 minuten af of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de tray staan voordat je ze op je cakerooster zet.
6. Deze muffins kunnen worden ingevroren.


                         Bak Ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...