donderdag 7 februari 2019

Volle en Donkere Chocolade en Walnoot Brownies

                                                      (echte foto komt nog)



Voor de dames en heren verpleegkundigen op 15A van het Haga ziekenhuis te S'-Gravenhage:

Nodig: een brownie traybake (HEMA) 30x23 cm ingevet met baukje bakspray (Oetker) en belegd met bakpapier.

350 gr donkere chocolade (AH)
225 gr zachte ongezouten boter
2 afgestreken theelepels instant koffie
2 eetlepels heet water
3 eieren (large)
225 gr witte basterd suiker
1 theelepel vanille extract
75 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
175 gr gehakte walnoten (niet te fijn)
225 gr Chocolate chips (Oetker-AH)

1.) Verwarm je oven voor op 190C. (Ken je oven).

2.) Breek de chocolade in stukjes en smelt ze langzaam met de boter in een kom over een pan met heet water, af en toe roeren. (Au Bain Marie) Laat afkoelen. Los de koffie op in heet water.

3.) In een andere kom: mengen we de koffie, eieren, suiker en vanille extract. Beetje bij beetje voegen we het chocolade mengsel toe. Met een lepel vouwen we het zelfrijzend (gezeefd) bakmeel toe samen met de gehakte walnoten, en de chocolate chips, en dan gieten  we het beslag in de Brownie traybake.

4.) Bak het geheel af in je voor verwarmde oven. Ongeveer 40-45 minuten of totdat de Brownies een mooie korst hebben op de bovenkant en als je met een satéprikker erin prikt ( in het midden,) moet deze er schoon uitkomen.
Laat de Brownies in de traybake afkoelen en dan snij je hem in ongeveer 24 stukjes. Bewaar in een afgesloten container.

In Engeland had ik een zakje met stukjes Fudge erbij gedaan. Volgens mij verkoopt Kelly's de Ex-pat winkel in Den Haag die ook.

Succes!

Ik heb ook een Facebook Page Conny Bakes, waar ik probeer elke dag een post te plaatsen voor een recept, zoet of hartig of voor avondeten. "Like"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...