woensdag 30 januari 2019

Pistache & Amandel Tuiles



Nodig voor ongeveer 12 koekjes:
1 Eiwit (M)
55 gr fijne kristal suiker
25 gr patent bloem
25 gr pistache noten, fijn gehakt
25 gr amandel meel
1/2 theelepel amandel extract
40 gr ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld

1. Verwarm je oven voor op 160C. Beleg twee koekjesplaten met bakpapier. Doe het eiwit bij de suiker in een grote kom. Mix dit luchtig samen.
Roer dan het meel, nootjes, amandelmeel, extract en de boter erbij totdat je een fijne pasta krijgt.
2. Leg met een lepel, walnoot grootte, druppels op je bakpapier. Spreid met de onderkant van de lepel het koekje uit om het zo plat mogelijk te maken.
Bak 10-15 minuten (ken je oven!) tot bleek goudbruin.


3. Met een paletmes leg je de koekjes zo snel mogelijk op je deegroller zodat ze zich kunnen buigen in een tuiles vorm. Als de koekjes zijn uitgehard leg je ze op je cakerooster.

4. Hazelnoot en Amandel Tuiles:

Vervang de Pistache nootjes met 25 gr fijngehakte  Hazelnoten.


                         "Bak Ze!"

Vergeet niet Conny Bakes op Facebook te liken!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...