woensdag 22 mei 2019
Print Versie van de Marokkaanse Sinaasappel en Kardemom Cake
Ingrediënten:
2 sinaasappels, schoongeboend
6 zaden van de kardemom pods, gemalen
180 gr suiker OF 225gr pak Xylitol
6 grote eieren
200 gr amandelmeel
50 gr polenta (gele maïsmeel)
25 gr zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel amandelschaafsel
Sinaasappel Room yoghurt of slagroom
Doen:
1. Doe de sinaasappels in een pan met water en kook 1 uur. Als de sinaasappels niet onder water willen, doe er een klein dekseltje op. Haal de sinaasappels eruit en laat afkoelen. Haal het pitje, de zaadjes en het witte spul eruit en doe alles (ook de schil) in de blender en mix tot een moes. Doe het in een grote kom.
2. Zet je oven op 160C, spray je cakevorm in met baukje en bekleed met bakpapier (ook de rand).
(23cm) Mix de kardemom, xylitol, Of suiker) en de eieren in de sinaasmoes. Meng de amandelmeel met de polenta, bakmeel en bakpoeder en mix dit met het eiermengsel. Meng totdat alles is gecombineerd. Giet het beslag in de cakevorm en bak het in 40 minuten af.
3. Na 40 minuten strooien we er amandelschaafsel over en zetten de cake snel terug in de oven. Geef het 20-25 minuten totdat het mooi goud is en een satéprikker er schoon uitkomt. Serveer als cake of als dessert met yoghurt of slagroom.
"Bak Ze"!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...
-
Lancashire Courting Cake To show off their baking skills to their fiancé/betrothed (or maybe their future mother in law) girls from ...
-
Vandaag leen ik mijn kookblog even uit aan mijn facebookpage simple ideas big impact. We gaan een patroontje uitleggen. ; Hondsroos! Nodi...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten