woensdag 22 mei 2019

Print Versie van de Marokkaanse Sinaasappel en Kardemom Cake



Ingrediënten: 
2 sinaasappels, schoongeboend
6 zaden van de kardemom pods, gemalen
180 gr suiker OF 225gr pak Xylitol
6 grote eieren
200 gr amandelmeel
50 gr polenta (gele maïsmeel)
25 gr zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel amandelschaafsel
Sinaasappel Room yoghurt of slagroom

Doen:
1. Doe de sinaasappels in een pan met water en kook 1 uur. Als de sinaasappels niet onder water willen, doe er een klein dekseltje op. Haal de sinaasappels eruit en laat afkoelen. Haal het pitje, de zaadjes en het witte spul eruit en doe alles (ook de schil) in de blender en mix tot een moes. Doe het in een grote kom.
2. Zet je oven op 160C, spray je cakevorm in met baukje en bekleed met bakpapier (ook de rand).
(23cm) Mix de kardemom, xylitol, Of suiker) en de eieren in de sinaasmoes. Meng de amandelmeel met de polenta, bakmeel en bakpoeder en mix dit met het eiermengsel. Meng totdat alles is gecombineerd.  Giet het beslag in de cakevorm en bak het in 40 minuten af.
3. Na 40 minuten strooien we er amandelschaafsel over en zetten de cake snel terug in de oven. Geef het 20-25 minuten totdat het mooi goud is en een satéprikker er schoon uitkomt. Serveer als cake of als dessert met yoghurt of slagroom.
                       "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...