vrijdag 3 mei 2019

Chocolade Bananen Cake /brood uit Nebraska


115 gr boter, zacht en ongezouten
200 gr suiker (kan minder)
2 eieren, M of 3 large, op kamer temperatuur
2 medium overrijpe bananen
65 ml melk
1 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
30 gr cacao (blooker Amsterdam)
1 theelepel baking soda (arm en hammer)
1 theelepel zout
70 gr gehakte gemengde nootjes (optioneel)
Ik voeg er dan nog 4 theelepels instant koffie gemengd met 8 theelepels kokend water

1. Verwarm je oven op 180C. en beleg je cakevorm met bakpapier. (ik gebruik eerst altijd baukje bakspray) Zet je kommen klaar en de mixer.

2. In een kom mengen we de boter en de suiker tot een créme. Doe de eieren, bananen melk en vanille erbij. Combineer de bloem, cacao, baking soda en zout. Voeg het koffie mengsel toe.Voeg dit alles bij het bananen mengsel en mix het totdat het nét is gecombineerd. Voeg de nootjes toe als je dat wil.
Giet het beslag in je cakevorm.

3. Bak de cake in 60-65 minuten af of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de cakevorm staan voordat je hem op je cakerooster volledig laat afkoelen.

Na overleg met de verpleegkundigen (mijn experts op 15A) bleek de cake iets te droog te zijn. Dus:
Zet deze cake niet in de ijskast. Eet hem zo snel mogelijk op zodat hij niet kan uitdrogen. Extra eitje kan ook wel helpen.
De volgende dag een sneetje afsnijden, in de toaster met een laag boter erop: MMMMM


                                 "Bak Ze"!!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...