donderdag 30 juli 2015

Appel Wortel Cake uit de Kitchencourt Lane Bakery



Zeker geen droge cake en kaneelachtig heerlijk met een dikke laag vanille zuivelspread.

Nodig:
2 eieren (L)
125 ml koolzaadolie of zonnebloemolie
100 gr fijne kristal suiker
100 gr licht bruine suiker
140 gr patent bloem
2 theelepels gemalen kaneel
1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/4 theelepel bakingsoda ( Marks & Spencer, food afd.)
1/4 theelepel zout
100 gr Peen Julienne ( 1 zakje is 150 gr)
150 gr geschilde, geraspte appel ( ongeveer 1 Jonagold)
150 gr gehakte walnoten

Voor de toplaag:
bakje 200 gr zuivelspread naturel, even goed mixen
15 gr hele zachte boter
1 theelepel citroen of limoensap
1/4 theelepel vanille extract
160 gr poedersuiker ( in 1 bus zit 250 gr)

1. Bekleed je cakeblik met  baukje bakspray en bakpapier.
Verwarm je oven voor op 180C. 

2.  In een grote kom mixen we de eieren, olie en suikers totdat het mooi glad is. Combineer de bloem, kaneel, bakpoeder,bakingsoda en het zout. Voeg dit bij het eiermengsel tot het goed is gemixt. Roer er de wortel, appel en walnootjes doorheen.

3. Vul je gereed staande cakeblik met het mengsel dat vrij vloeibaar is. Bak de cake in 45-50 minuten gaar of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake na 5 minuten afkoelen op je cakerooster.

4. In een kleine kom mixen we de zuivelspreadlaag ingrediënten totdat het mooi glad is. Met een spatel brengen we een dikke laag aan. Zet de cake in de koelkast zodat de bovenlaag iets hard kan worden. 9 á 10 mensen kunnen dan van een plak genieten.

Je kunt van dit beslag eventueel ook cupcakes bakken!

                                       "Bak Ze "!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...