zondag 19 juli 2015

Bosbessen Muffins met Citroen Glazuur uit Missouri

Jeetje wat een rotweer vandaag! Dat wordt heerlijk bakken!
Blueberry Muffins met Citroen glazuur!

Nodig:

115 gr boter
200 gr fijne kristal suiker
2 eieren
125 ml magere melk
2 eetelepels citroensap
rasp van 1 citroen
280 gr patent bloem
2 theelepels dr oetker bakpoeder
snuf zout
2 kopjes bosbessen (blauwe bessen)

Voor het glazuur:
200-240 gr poedersuiker
2 eetlepels citroensap
7 gr ongeveer gesmolten boter
1/4 theelepeltje vanille extract

* Verwarm je oven voor tot 200 graden. In een grote kom mixen we de boter met de suiker totdat het crémig is. Doe de eitjes er 1 voor 1 bij, mix goed na elke toevoeging. Doe de melk, citroensap en de rasp erbij. In een andere (kleinere) kom mengen we de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg dit bij het eiermengsel en roer met een houten lepel heel snel even door totdat het nét vochtig is. Maakt niet uit of het er rommelig uitziet. Roer er dan even snel voorzichtig de bosbessen doorheen.

* Vul je papieren bakjes in je muffin tray 3/4 vol. Bak de muffins 25-30 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten rusten in de muffin tray, voordat je ze op je cakerooster verder laat afkoelen.

* In een kleine kom mengen we de poedersuiker, citroensap, boter en vanille extract.  Doe dit in een plastic zakje en knip er een miniscuul gaatje in. Knijp voorzichtig uit over de muffins.

                                  "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...