dinsdag 28 juli 2015

Blauwe bessen Brood uit Conny's Keuken





Nodig:

280 gr patent bloem en daarnaast 2 eetlepels voor de blauwe bessen
150 gr witte basterd suiker
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel baksoda (m&s)
1 ei (L)
160 ml sinaasappelsap
30 gr gesmolten boter
160 gr blauwe bessen, vers of uit de vriezer.

nb. Als je bevroren bessen gebruikt, gebruik dan geen ontdooide om verkleuring van het deeg te voorkomen.

* Verwarm je oven voor tot 160C. en bekleed je cakeblik met baukje baksprak en bakpapier.
* In een grote kom mengen we de bloem (280gr) met de suiker,bakpoeder, zout, baksoda. In een kleine kom doen we 2 eetlepels bloem met de blauwe bessen en roeren even om. In een andere kom mixen we het ei, de sap en de boter. Dit roeren we samen heel snel om met een houten lepel totdat het nét vochtig is. Gooi snel de blauwe bessen erdoor. Overmix het beslag niet.
* Doe dit rommelige mengsel in je gereedstaande cakeblik.
* Bak het brood nu af in je voorverwarmde oven. Zo'n 60-65 minuten of totdat je saté prikker er schoon uitkomt. Laat het brood 10 minuten in het blik rusten, voordat je het op je cakerooster compleet laat afkoelen. In principe moet het mogelijk zijn om er 16 plakjes van te snijden. (En dan een laag boter erop).


                                             "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...