vrijdag 4 december 2015

Ei-vrije makkelijke Kerst koekjes uit de Kitchencourt Lane Bakery



Eigenlijk ogen deze lekkere koekjes te licht. Het moet eigenlijk nóg roder en nóg groener en nóg geler, mits men echte kerst kleurtjes in een koekje wilt. Maar ach laten we het simpel houden. Als uw kind allergisch is voor kleurstoffen gebruik: Bietensap en spinaziesap als rood en groen en houdt gewoon vanille aan als geel.

Men neme:
Een glas water en een vork

100 gr ongezouten zachte boter
50 gr fijne kristal suiker
150 gr zelfrijzend bakmeel

En kleurstof, scheutjes, in het deeg. Rood, Groen, Geel, Blauw, echte kerst kleurtjes.

1. Verwarm je oven voor tot 180C. Als je gewone bakplaten gebruikt moet je ze even met Baukje inspuiten.
2. Mix de boter met de suiker en voeg dan langzaam het bakmeel toe. Mix even goed om. Het is nu korrelig.
3. We gaan nu met (schone) handen verder en vormen het deeg in 16 balletjes. (Net zo groot als een walnoot ongeveer).  Leg de balletjes op je koekjesplaat.
4. Doop een vork in een beetje water en gebruik dit om de koekjes ietsje plat te drukken. (Niet te plat!)
5. Bak de koekjes in je voorverwarmde oven. 15-20 minuten totdat ze ietsje kleuren.
6. Haal ze van je koekjesplaat en laat ze afkoelen en hard worden op je cakerooster.

                        Merry Christmas !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...