donderdag 3 december 2015

Kersen en Pecan Kerst Koekjes uit de Kitchencourt Lane Bakery

 


Oe! Wat zijn deze koekjes lekker! En makkelijk om te maken! Je moet ze wel snijden als de rol goed bevroren is anders wordt het een plakboel!

Voor zo'n 30 koekjes heb je nodig:
115 gr boter
55 gr poedersuiker
1 medium ei
1/2 theelepel vanille extract
160 gr patent bloem
225 gr Bigareaux kersen, gewassen, gedroogd en in 1/4 gesneden
60 gr pecan noten

1. In een kom mengen we de boter en de suiker, voegen we het ei toe en de vanille. Mix goed om. Voeg de bloem toe. Mix nogmaals goed om. Roer de kersjes en de pecan nootjes erdoor.

2. Draai rollen van het deeg en plaats ze in vriezer zakken. Doe de rollen in de vriezer. Snijd er koekjes van als je ze nodig hebt. De rollen kunnen tot 2 maanden in de vriezer blijven. Makkelijk om bij de hand te hebben.

3. Bak ze op een bakplaat die niet is ingevet. 160C. 10-15 minuten of totdat de randjes bruin worden. Laat ze op je cakerooster af koelen.

4. Doe ze in een mooie pot en doe er een mooie strik erom heen: Kadootje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...