zaterdag 16 april 2016

Aardbeien Dessert Cake uit Denemarken


Nodig:
Zelfrijzend Bakmeel : 225 gr
1 en een 1/2 theelepel baksoda
Fijne kristal suiker : 225 gr
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
150 gr gesmolten boter
350 gr aardbeien, gesneden of door de helft
25 plus gr amandel schaafsel (optioneel)
Slagroom  of vanille ijs om erbij te serveren

Doen:
Verwarm je oven voor op 160C. Spray of beboter een 20cm ronde bakvorm in met een "schoorsteentje" in het midden en bekleed evt. met bakpapier.

Doe de bloem, bakpoeder en suiker in een grote beslagkom. In een andere kom mengen we de eieren en de vanille. Doe dit bij het bloemmengsel om en om met de gesmolten boter. Roer goed om totdat alles goed is gecombineerd.


Doe de helft van het beslag in je bakvorm. Leg de aardbeien er zodanig op dat ze 1cm van de rand vandaan liggen. Doe de rest van het beslag er zo goed mogelijk overheen. Gooi er als je wilt  wat amandelschaafsel overheen.

Bak de cake in ongeveer 1 en een half uur af. Gebruik je caketester. Als deze er schoon uitkomt is hij wel klaar. Laat de taart zeker 15 minuten in de vorm zitten voordat je hem op een cakerooster laat afkoelen, maar warm is hij ook lekker.



                                "Bak Ze "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...