zaterdag 9 april 2016

Victoria Taart met Koffiesmaak uit de Kitchencourt Lane Bakery



Nodig:
4 grote eieren
2 bolle theelepels instant koffie
225gr zachte boter
225gr fijne kristal suiker
225gr zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder (Backin)

Vulling en toplaag:
50 gr zachte boter
175 gr gezeefde poedersuiker
1 eetlepel koffie extract
1 eetlepel melk (als het nodig is)

Doen: Koffie-extract maken voor de vulling: 1 bolle theelepel instant koffie opgelost in 1 eetlepel heet water. Zet weg.

1. Verwarm je oven voor op 180C. Met baukje bakspray spuit je 2 ronde bakvormen van 18-20 cm in en beleg de bodem met bakpapier.

2. In een grote kom breek je de 4 eieren en roer los met een vork. Roer hier de 2 bolle theelepels instant koffie doorheen totdat het is opgelost. Doe de rest van de ingrediënten erbij en mix net zolang tot alles goed is gecombineerd. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.

3. Bak de taartjes af in je voorverwarmde oven. Zo'n 25 minuten totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat ze even 5 minuten staan in de cakevorm voordat je ze helemaal laat afkoelen op je cake rek.

4. Voor de vulling mengen we de boter, poedersuiker en de koffie extract totdat het een mooie créme is.  Geduld is geboden. Doe er wat melk bij als het te korrelig blijft. Als de cakes helemaal zijn afgekoeld gebruik je de helft van de créme om ze op elkaar te stapelen. Eventueel kun je wat gesneden aardbeitjes ertussen leggen. Smeer nu de rest van de créme op de bovenste cake.

5. Versier naar hartelust!


                           "Bak Ze"!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...