zondag 24 april 2016

Banaan-Kokos Keekjes met Caramellaagje uit de Kitchencourt Lane Bakery

Nodig:

Traybake vorm, bakpapier, baukje spray

230 gr gesmolten boter
300 gr fijne kristal suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
1 theelepel rum extract
ongeveer 4 geprakte rijpe bananen
385 gr patent bloem
1 en een 1/4 theelepels baksoda
170 gr grof gehakte witte chocolade
1/2 theelepel zout
100 gr geraspte kokos
evt. 100 gr gehakte Pecan nootjes

Eventueel een pakje Oetker klop pudding Caramel (of een ander smaakje) volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje klaarmaken en dit voorzichtig over de cake verpreidt met een kleine spatel. Laat goed afkoelen.

Doen:

Oven voorverwarmen op 180C.

In een grote kom combineren we de boter en de suiker. Mix goed door. Doe de eieren en de extracten erbij. Mix nu zeer goed door totdat het mengsel wat lobberig wordt. Roer het bananen mengsel erdoor.

Combineer de bloem, baksoda en zout. Voeg dit langzaam aan het bananen mengsel toe. Vouw de chocolade, kokos en eventueel gehakte pecans erdoor.

Giet dit mengsel in je gereedstaande bakvorm en bak het in 30-35 minuten af. Check met je satéprikker of hij er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je het op je cake rooster laat afkoelen.

                                          "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...