dinsdag 26 april 2016

"Heritage Vorm " Bundt Cake met Ananas uit de Kitchencourt Lane Bakery

Dit recept is voor elke Bundt vorm te gebruiken.
Ook kan men i.p.v. Ananas, gewoon Citroen of Sinaasappel gebruiken.

Nodig:
350 gr zachte boter en nog iets meer om de vorm in te vetten.
350 gr fijne kristal suiker of Basterd suiker
1 blik Ananas
6 eieren (l)
3 theelepels bakpoeder
300 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr mais meel.

Voor de suiker siroop:
6 eetlepels suiker
2 eetlepels ananas sap
2 eetlepels kirsch of schnapps (optioneel!)

Doen:
Beboter de vorm met gesmolten boter en kwast goed in elk hoekje. Verwarm je oven voor tot 160C. Créme de boter met de suiker totdat het romig is. Voeg nu 2 eetlepels Ananas sap toe. Gebruik je citroen of sinaasappel die dan ook de rasp erbij.

Voeg langzaam 1 voor 1 de eieren toe en mix na elke toevoeging goed door.Als je denkt dat het mengsel iets gaat schiften, voeg dan wat bloem toe.

Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en maïsmeel samen in een kom en vouw dit door het eiermengsel.

Doe het mengsel nu in je goed beboterde vorm. Het zal zo'n 2 cm ongeveer onder de rand uitkomen. Schud de vorm een paar keer op het aanrecht blad zodat alle bubbels er uit zijn, en alle hoekjes gevuld.

Bak hem/haar nu 40 minuten in je voorverwarmde oven, hij is nu mooi gerezen en goudbruin. Test met je caketester of hij gaar is. Ik geef hem 2 x 5 minuten extra, tussendoor nog even bij het midden gedeelte getest.

Haal hem uit de oven en laat hem 10 minuten in de vorm staan. Je kunt hem nu prikken en wat overgieten met de suiker siroop die je hebt gemaakt. Laat de cake nog even staan. Zet hem dan op zijn kop op je cake rooster en laat langzaam naar beneden glijden. Dit duurt even.
Dan het spannende moment: Komt hij er heel uit!

Nu kun je een krantje o.i.d. op je aanrecht leggen onder het cakerooster en langzaam met de siroop overgieten. Bestrooi met kleingesneden schijven ananas, 3 ongeveer. En nog meer lekkers naar eigen keuze.

Laat helemaal afkoelen op je cakerooster.



                  "Bak Ze"!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...