vrijdag 19 augustus 2016

Courgette-Appel Brood uit Arkansas


We hebben een grote hoeveelheid aan Courgettes, dus gaan deze "Zucchini's" overal in. Zo ook in deze broodachtige cake. Dit recept is voor 3 ! Cakes. Hup de vriezer in of geef er eentje kado!

Prep: 45 minuten, Bakken: 50 minuten plus afkoelen.

Nodig;

570 gr. Patent Bloem
1 Eetlepel baksoda
1 en een 1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
1/4 theelepel zout

5 eieren
350 ml zonnebloem of koolzaadolie
400 gr witte basterd suiker
200 gr lichtbruine basterd suiker
1 Eetlepel vanille extract
Ongeveer 2 x 175 gr (Of gewoon 1 normale grootte Courgette) ongeschilde geraspte
3-4 geschilde, geraspte appels, ras maakt niet uit
150 gr gehakte Pecan nootjes (optioneel)

                                               ~~~~~~

1. Zorg alvast dat de eieren op kamer temperatuur zijn.  Dan gaan we eerst de nootjes hakken. Dan gaan we de cakeblikken voor bereiden, gebruik bakspray en bakpapier. Nu raspen we de Courgette en de Appels. Knijp ietsje uit.

2. In een grote kom doen we de eerste 5 ingrediënten.  In een andere kom mixen we de eieren. Hier doen we de suikers, de olie en de vanille bij. Giet dit bij de droge ingrediënten en mix grondig door. Doe de Courgette en de appel rasp erdoor heen. Eventueel de gehakte pecan nootjes.

3. Verwarm je oven voor op 180C.  Verdeel het beslag evenredig over je 3 cakeblikken. Bak ze in 50-55 minuten af en laat ze daarna 10 minuten in het blik afkoelen. Zet ze daarna op je cakerooster om geheel af te koelen.


                                    "Bak Ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...