dinsdag 17 oktober 2017

Bananen Walnoot Mascarpone Cupcakes uit Pennsylvania




In deze cupcakes zit een beetje nootmuskaat best wel verrassend!

Nodig:
57 gr zachte boter
50 gr suiker
2 eieren (L)
180 gr geprakte rijpe bananen. ( 3 medium)
1 theelepel vanille extract
140 gr patent bloem
1/2 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/4 theelepel zout
60 gr sour cream

Voor de bovenlaag:
115 gr Mascarpone
1/2 theelepel vanille extract
250 gr poedersuiker ( 1 bus)
3 eetlepels gehakte walnoten (Optioneel)

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180C. (ken je oven)
Doe de papieren vormpjes in je muffinvorm. (12 stuks)
2. Mix de boter met de suiker tot een crème. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Doe de banaan erbij en de vanille. Combineer de bloem, baksoda, nootmuskaat en het zout. Doe dit langzaam bij het eiermengsel om en om met de sour cream, totdat alles goed is gecombineerd.
3.Vul de papieren bakjes voor de helft. Bak de cupcakes in 18-22 minuten af of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze even 10 minuten staan voordat je ze compleet laat afkoelen op je cakerooster.
4. In een kleine kom mengen we de mascarpone en de vanille, doe daar langzaam de poedersuiker bij.  Doe op elke cupcake een hoeveelheid crème en versier met walnootjes. (optioneel)

                        "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...