dinsdag 31 oktober 2017

Sinaasappel Cranberry en Pecan Cake brood uit Michigan



En alweer het laatste recept van October!
Van dit Cakebrood snijden we dikke plakken met een dikke laag boter!

Nodig:
280 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
1/2 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
1 eetlepel sinaasappel rasp
150 gr verse of gedroogde Cranberries
50 gr grof gesneden pecan nootjes
57 gr zachte boter
180 gr fijne kristal suiker
1 ei (L)
125 ml sinaasappelsap

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 175 C. Spray met Baukje je cakeblik in en beleg met bakpapier. In een kom mengen we de eerste 7 ingrediënten.
2. In een grote kom crémen we de boter met de suiker en mixen we het ei erdoor. Roer de Sinaasappelsap erdoor. Mix dit snel en slordig door het bloemmengsel, zodat het nét bevochtigd is. Doe het beslag in je cakevorm.
3. Bak de cake in 1 uur af, of totdat je cakeprikker er schoon uitkomt. Druk even met je vinger in de cake, als hij gaar is springt hij netjes terug. Laat hem 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna op je cake rooster.
4. Als hij compleet is afgekoeld kun je hem invriezen of: Lekker op peuzelen!

                                   "Bak Ze"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...