vrijdag 3 november 2017

Honing Citroen Bijenkorf Bundt Cake uit de Kitchencourtlane Bakery



Ook zo blij met Uw  Bundt Bijenkorf vorm? Ik heb het recept vertaald. Wel zo makkelijk. U wilt wel de cake maar niet de rompslomp? Ik bak hem graag voor U! (prijs op aanvraag).

Nodig:
Cake:
385 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
230 gr zachte boter
250 gr suiker
123 gr vloeibare honing
4 grote eieren
1/2 theelepel vanille extract
200 ml melk
2 eetlepels citroensap

Botercréme:
227 gr poedersuiker
115 gr zachte boter
1-2 eetlepels melk
1/4 theelepel vanille extract

Honing Toplaagje:
227 gr poedersuiker
1 eetlepel vloeibare honing
1-3 eetlepels melk

Decoratie: Honingbijtjes van fondant of ander suikerwerk.

Voor we gaan beginnen moet eerst de vorm met een zacht sopje worden gewassen. Zeer goed afdrogen. Daarna goed invetten met zachte boter en een fijne kwast. Daarna goed bestuiven met bloem en de overtollige bloem eruit geklopt. Gebruik geen baukje of andere bakspray. Het beslag mag tot 3/4 in de vorm worden gevuld. De vorm moet weer met een zacht warm sopje moeten worden afgewassen. Niet in de afwasmachine.

1. Verwarm je oven voor op 150C. (Ja, 150C).  Bereid je bijenkorf vorm voor en zet even weg. In een medium kom zeven we de bloem, bakpoeder en zout.  In een andere grotere kom mixen we de boter, suiker en honing. Schraap de rand van de kom af en toe schoon. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor, goed mengen na elke toevoeging. Roer de vanille erbij.
2. Op een lage mixer stand mengen we de bloemmix bij het eiermengsel om en om met de melk. Doe de citroen sap erbij en geef nog heel even een draai.
3. Verdeel egaal het beslag over de 2 helften van de bijenkorf. Klop even met de bakvorm zachtjes op je werkblad. Bak de cake in 50-60 minuten af of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. 60 minuten is wel de norm. De temperatuur van de oven blijft op 150C.
4. Laat de cakehelften in de vorm zeker 15 minuten afkoelen, pas daarna op je rooster omkeren en helemaal af laten koelen.

Botercréme: In een medium kom mengen we de poedersuiker, de boter, 1 eetlepel melk en vanille. Mix totdat het licht en luchtig is. Voeg zo nodig meer melk toe.
Honing toplaagje: In een medium kom combineren we de ingrediënten. Mix goed om. Voeg meer melk toe totdat het de dikte heeft van een dikke crème.

De cake in elkaar zetten: Als hij dan eindelijk koud en hard is: Zet 1 helft rechtop en snij met een broodmes voorzichtig  de bobbelige kant van de cake recht. Zo ook met de andere helft, zodat de twee kanten netjes bij elkaar passen. Smeer de beide helften in met de botercréme en druk de helften tegen elkaar. Plaats de cake op een serveer bord of plank. Lepel de honing toplaag eroverheen zodat de naad van de cakes niet meer is te zien. Decoreer met honingbijtjes van fondant. Deze cake is goed voor 12 personen.

                              "Bak Ze'! (of bestel snel!)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...