vrijdag 10 november 2017

Tiramisu Cupcakes van Conny


Eerst gaan we de cupcakes bakken:
Nodig:
125 gr zachte boter
125 gr licht bruine suiker
2 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract

1. Verwarm je oven voor op 175-180 C. Doe 12 papieren bakjes in je muffin pan.
2. Mix de boter en de suiker tot een crème. Doe de eieren er 1 voor 1 bij. Mix goed door. Doe het zelfrijzend bakmelk erbij en de melk dan de vanille extract. Verdeel over de 12 bakjes en bak in 15-20 minuten af.

Voor de siroop:
250 ml sterke koffie
75 ml Tia Maria of Kahlua
3 eetlepels witte basterd suiker

Giet de koffie en de likeur in een steelpannetje en roer de suiker erdoor. Breng aan de kook. Reduceer de siroop tot de helft. Zet weg en laat afkoelen.

Voor de vulling en de toplaag:
400 gr Mascarpone
50 ml Tia Maria (of Kahlua)
300 ml slagroom
30 gr poedersuiker
Cacao poeder om te strooien

Doen:
Met een electrische mixer mengen we de mascarpone met de likeur. In een aparte kom mixen we de (koude) slagroom tot je puntjes krijgt. Vouw de slagroom om bij de mascarpone mix. Meng goed door.

Als de cupcakes koud zijn maken we met de cupcake snijder een gat in de cupcake. Giet ongeveer 1 theelepel siroop over het stukje cake wat is uitgesneden en idem in het gat van de cupcakes.
Vul het gat van de cupcake met de mascarpone vulling. Plaats dan het uitgesneden stukje met siroop in het gat van de cupcake. Zachtjes aan drukken.
Als laatste spuiten we een mooie roos van Mascarpone mengsel op de cupcake, en strooien er wat cacao over.
Als je geen kaas lust kun je i.p. daarvan botercréme gebruiken.

                                "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...