dinsdag 14 november 2017

Zoete Aardappel en Cranberry Muffins uit Illinois


Test panel: Smaakt HerfstKerstig! Erg lekker!

Nodig voor 12 Muffins:
210 gr patent bloem

100 gr witte basterd suiker
2 theelepels bakpoeder (Oetker)
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel poeder
1/2     ,,        nootmuskaat
1 groot ei
125 ml melk
125 gr gepureerde zoete aardappel (van 1 ong.)
115 gr gesmolten boter
100 gr cranberries in stukjes gesneden
Kaneelsuiker (Optioneel)

Doen:
1. Maak de aardappel puree, snij de cranberries. Zet papieren bakjes in je muffin tray. Verwarm je oven voor op 180C.
2. In een grote kom mengen we de bloem, suiker, zout, kaneel en nootmuskaat. In een kleinere kom mengen we het ei, melk, puree en boter. Roer dit door de droge ingrediënten totdat het ietsje vochtig is. Niet over mixen. (Muffin mix is slordig en niet netjes) Vouw er dan voorzichtig de stukjes cranberry erdoor.
3. Vul de cupjes half vol. Strooi er dan iets kaneelsuiker erover. Bak ze 18-20 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
4. Laat ze 10 minuten afkoelen voordat je ze op je cakerooster zet.

                        "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...