woensdag 4 oktober 2017

Suikervrije Appel Ondersteboven cake met Gember


Ik heb dit recept gebaseerd op een cake van Raymonde uit Ontario.
Als je wilt of kunt dan voeg je de suiker er wel bij.  Ik heb onze eerste oogst Jonagold Rood Appels gebruikt, hartstikke lekker!

Nodig:
55 gr boter in blokjes
1/4 cup licht bruine suiker (Optioneel!)
2 bolletjes afgespoelde stem gember fijn gesneden
2 grote Appels
Voor het deeg:
55 gr boter
2/3 cup licht bruine suiker (Optioneel!)
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract (of amandel extract)
210 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder (Oetker)
1 theelepel gember poeder
1/4 theelepel zout
125 ml melk

Doen:
1. Verwarm je oven op 180-190 graden (ken je oven). Doe de boter in je 23cm ronde bakvorm, zet deze in je oven totdat de boter is gesmolten. Til je bakvorm even rond zodat de boter zich heeft verspreid. Ik heb wat bloem op de bodem en randen gestoven, als je suiker wilt gebruiken, strooi dit dan over de bodem van de bakvorm. Strooi dan de gember erover. Leg de appels in maantjes rond om in je bakvorm.

2. Voor het beslag gebruiken we een grote kom en doe de boter erin. (als je suiker gebruikt mix dit dan eerst met de boter). Doe 1 voor 1 de eieren erdoor en mix goed om. Doe de vanille erbij. In een andere kom mengen we de bloem, bakpoeder, gember en zout. Dit doen we om en om samen met de melk bij het boter beslagje. Mix goed door. Lepel het beslag over de appels.

3. Bak 30-35 minuten of totdat een cakeprikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem zachtjes op zijn kop op een schaal laat vallen.

Voor de diabetici onder ons is het ook mogelijk om wat zoetstoffen te gebruiken, maar zo is hij ook heerlijk bij een kop koffie.

                                           Bak ze!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...