donderdag 26 oktober 2017

Chocolade Kaneel Cake (2) uit Wisconsin



Nodig voor 2 cakes:

345 gr ongezouten boter op kamer temperatuur
500 gr suiker
5 grote eieren
280 gr patent bloem
150 gr cacao (blooker amsterdam)
1 eetlepel kaneel poeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel bak poeder (oetker)
1/2 theelepel baksoda (Bicarbonaat)
250 ml karnemelk
60 ml water
1 theelepel vanille extract

Voor de topping:
50 gr suiker
3/4 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel cacao
mespuntje Gember poeder
mespuntje Kruidnagel

1. Verwarm je oven voor op 180C. (Ken je oven)
2. Beleg je cakeblikken met bakpapier, bakspray is optioneel.
3. Mix de boter en de suiker tot een crème. Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe..
4. Zeef de bloem, cacao, kaneel, zout, bakpoeder en baksoda samen in een kom. In een andere kom (kan) roeren we de karnemelk, water en vanille. Zet je mixer op langzaam en begin de inhoud van elke kom om en om met de karnemelk mix samen te voegen. Mix totdat alles goed is gecombineerd maar niet over gemixt.
5. Verdeel het beslag over je 2 cakeblikken. Als het beslag niet helemaal netjes in het blik ligt kun je ze even op het aanrecht kloppen.
6. Doe de topping ingrediënten bij elkaar en strooi dit over de ongebakken cakes. Doe nu de cakes in de oven en zet je timer op 45-55 minuten. De laatste 10 minuten heb ik wat aluminium folie over de cakes gevouwen.
7. Check met een satéprikker of de cakes gaar zijn. Hij moet er dan schoon uitkomen.

                                   "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...