woensdag 24 oktober 2018

Geknoopte Pompoen Broodjes



Heerlijke smaakvolle pompoen broodjes!

Nodig:
2 x 7 gram gist (levure)
1/4 liter warme melk (Niet te heet!!!)
76 gr zachte boter
100 gr suiker
400 gr pompoen stukjes (AH) gekookt, uitgelekt en geprakt
3 eieren (L)
1 en een 1/2 theelepel zout
2 x 420 gr patent bloem
1 eetlepel water
Sesam zaadjes of Blauwmaanzaad (Optioneel)

Doen:
1. In een kom laten we de gist in de warme melk oplossen. 2 minuutjes laten staan. Doe de boter, suiker, pompoen, 2 eieren, het zout en 420 gr bloem erbij. Mix totdat het glad is. Doe er genoeg bloem van het overgebleven bloem bij om een zacht deeg te verkrijgen. Op een met bloem licht bestoven werkblad kneden we het deeg totdat het glad en elastisch is geworden. 6-8 minuten. Wrijf een kom in met olijfolie en leg de deegbal daarin, draai hem 1x om. Bedek de kom en zet een uur weg op een warme plek.



2. Druk met je vuist het deeg naar beneden. Leg het deeg op een licht met bloem ingestoven werkplek. Verdeel het in 2 stukken. Verdeel elke helft in 12 ballen. Rol elke bal in een worst van ongeveer 26 cm lang. Draai ze in een knoop en druk het einde onderop het balletje. Leg ze op een met bakpapier bedekte koekjesplaat, bedek ze en laat een half uur rijzen. Verwarm je oven voor op 180C.



3. In een kleine kom mengen we het water bij het geklutste ei. Borstel dit over de bolletjes. Strooi er sesam zaad of blauwmaanzaad over als je dat wil.


4. Bak de broodjes in 15-17 minuten af. Of totdat ze goudbruin zijn. Pas op! Ze worden al snel iets te donker. Haal ze van je bakplaat af en zet ze op je cakerooster om af te koelen.

Lekker met een dikke laag echte boter!

                            "Bak Ze"!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...