zondag 28 oktober 2018

Hollandse Appeltaart van Conny



Nodig:
250 gr zachte ongezouten boter
11 jonagold appels
1 mespunt zout
200 gr kristalsuiker
8 gr vanillesuiker (1 zakje)
2 eieren M
400 gr zelfrijzend bakmeel
kaneelpoeder ( 2 eetlepels ongeveer)

1. Schil de apples, verwijder het klokhuis, snij ze in vieren en daarna in plakjes. Doe ze in een kom en bestrooi met 1 eetlepel kaneel. Goed  schudden.
Ondertussen de oven voorverwarmen op 180C.
Laat de boter op kamer temperatuur komen.

2. Bekleed je ronde bakvorm van 28 cm met bakpapier en vet de rand in met boter of bakspray.

3. Klop in een beslagkom de boter, suiker,
vanillesuiker en het zout met je mixer tot een luchtig geheel. Voeg 1 ei toe en klop het tot een egaal beslag. Voeg het bakmeel toe en mix tot het een samenhangend deeg wordt. Ik gebruik dan al de deeghaak van mijn staande mixer.

4. Bekleed de bakvorm met de helft van het deeg en hou de andere helft achter. Doe de helft van de appels in de springvorm en bestrooi met 1 eetlepel kaneel. Doe de overgebleven appels in je springvorm en strooi er nog wat kaneel overheen.

5. Rol het overgebleven deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik. Snij met een pizzaroller stroken uit en leg dit op de appels in een ruit vorm. Klop het andere ei los en bestrijk met een kwastje de deegstroken. Bak de appeltaart in zo'n 1 en een 1/2 uur in het midden van je oven goudbruin en gaar.

6. Serveer met slagroom of vanille ijs.


                        "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...