woensdag 27 maart 2019

Chocolade Devil's Cake met Koek Kruiden en Mocha Topping uit Oregon


Nodig:
2 ronde cakevormen van 23cm, met baukje bakspray ingespoten en belegd met bakpapier.

Klaarzetten:

230 gr ongezouten zachte boter (bijna 1 pakje)
300 gr witte basterd suiker (ik heb 200 gr gebruikt)
3 grote eieren op kamer temperatuur
1 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
30 gr cacao, blooker Amsterdam
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 tot 1 theelepel gemalen nootmuskaat
1/4 tot 1/2 theelepel kruidnagel
250 ml karnemelk

Mocha toplaag en vulling:
500 gr poedersuiker (2 bussen)
30 gr Cacao, Blooker Amsterdam
6 eetlepels sterk gezette koffie of:
6 bolle theelepels instant koffie oplossen in 6 eetlepels heet water.
85 gr gesmolten boter
1 theelepel vanille extract
geroosterde hele of gehakte amandelen voor decoratie

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180C. (Conny: 175C.) Créme de boter en de suiker tot een fijne massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix na elke toevoeging. Doe de vanille erbij.

2. Zeef alle droge ingrédiënten; voeg dit bij het eiermengsel om en om met de karnemelk.
Verdeel het beslag over de 2 cakevormen.

3. Bak ze in 25-30 minuten af (Conny: 19-20min.) of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze minstens 10 minuten in de cakevorm zitten. De cake zal van de rand van de bakvorm afstaan. Zet de cakes daarna op je cakerooster om volledig te laten afkoelen.

4.
In een kleine kom combineren we alle ingrédiënten behalve de nootjes.
Doe de helft van de topping op de onderste cake. Leg de 2e cake erbovenop en smeer de 2e helft van de topping over de cake en de rand van de cakes. Versier de cake met de amandelen (optioneel)





                               "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...