zondag 3 maart 2019

Chcocolade verjaardags Cake met Frambozen en koffiecréme


Deze cake bestaat uit 2 lagen met een koffie botercréme ertussen.

Nodig:
2 ronde cakevormen van ongeveer 20cm
Baukje bakspray en bakpapier

2 eetlepels cocoa poeder (Blooker Amsterdam)
3 eetlepels heet water
225 gr zachte ongezouten boter
225 gr witte basterd suiker
4 grote eieren (L)
225 gr Zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)

125 gr Verse Frambozen
1 zakje chocolade chips

Voor de vulling (Botercréme)
50 gr zachte ongezouten boter
175 gr Poedersuiker
1 eetlepel koffie essence, of :
1 eetlepel koffiepoeder met 1 eetlepel heet water

Voor de topping:
2 zakjes chocolade/witte chocolade van Oetker
verwarmd in een kom met heet water
Chocolade koffieboontjes (AH)


Doen:
1. Verwarm de oven voor op 180C.  Bereid je cakevormen voor.
2. Meng de cacao en het water en laat het afkoelen. Meng al de andere ingrediënten in een grote kom en mix totdat alles goed is gemengd. Mix het chocolade mengsel erdoor en dan voorzichtig de chocolade chips en de frambozen.
3. Verdeel je beslag over de 2 cakevormen en bak het geheel in 25minuten af of totdat een saté prikker er schoon uitkomt. Laat de cakes volledig afkoelen in de cake vorm. Zet ze dan op een rooster om goed hard te worden.
4. Maak de botercréme: Meng de boter, poedersuiker en de koffie essence. Als de cake helemaal koud is kun je de onderste helft insmeren met de botercréme. Leg dan de bovenste cake er bovenop. Giet de zakjes chocolade (gesmolten) erover. 1 voor 1. Laat goed hard worden. Met een saté prikker traceer je strepen door de chocolade laag heen. Versier met koffie boontjes o.i.d.


                         "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...