donderdag 26 september 2019

Appel Brood uit Iowa van Nederlandse Origine


                                                                                           Foto: David Fairhead


Nodig voor 1 Cakebrood:
115 gr zachte ongezouten boter
150 gr witte basterd suiker
2 grote eieren
60 ml karnemelk
1 theelepel vanille extract

240 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel baking soda
2 á 3 grote appels geschild en in dobbelsteentjes
60-70 gr gehakte walnoten. (optioneel)

Topping:
50 gr witte basterd suiker
35 gr patent bloem
2 eetlepels kaneelpoeder
57 gr koude boter dobbelsteentjes

Verwarm je oven voor op 180C. Bekleed je cakevorm met bakpapier na je het hebt ingesprayed met baukje bakspray.

1. In een grote kom crémen we de boter en de suiker samen. Doe de eieren er 1 voor 1 bij, goed mixen. Doe de karnemelk en de vanille erbij.
2. Combineer de bloem, bakpoeder, zout en baking soda en doe dit bij het eiermengsel. Vouw de appelstukjes en de walnootjes door het deeg. Giet het deeg in je cakevorm.
3. Voor de topping combineren wij de suiker, bloem en kaneel. Snij de koude boter erdoor en kneed het tot broodkruimels. Strooi dit over het cake deeg alvorens je de cake in de oven zet.
4. Zet het geheel in de oven en bak de cake in 55-60 minuten af. (Ken je oven!) Check met een satéprikker of de cake gaar is. Laat de cake 10-15 in de cakevorm zitten voordat je de cake op je rooster laat afkoelen.

                               "Bak Ze".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...