vrijdag 20 september 2019

Gekruide Pompoen Cupcakes uit Oregon




Ze zijn eigenlijk voor Halloween, maar ze zijn het hele jaar door lekker! Voor 24 cupkeekjes:

Nodig:
300 gr suiker
1 blik pompoen kant en klaar (expat winkel Kelly's Den Haag, of een hele pompoen schoonmaken en gaar koken, uitlekken en fijnprakken
4 grote eieren
250 ml Koolzaad Olie
280 gr gewone patent bloem
2 theelepels bakpoeder (Oetker)
1 theelepel baking soda
2 theelepels kaneel porder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
135 gr rozijntjes en/of chocolade chips (oetker)

Voor de topping:
76 gr zachte boter
80 gr Philadelphia of Mascarpone
1 theelepel vanille extract
320 gr poeder suiker
69-70 gr gehakte walnootjes om te strooien  (Optioneel)






1. Verhit je oven op 180C. Ken je oven! Mix de suiker met de pompoen, eieren en olie totdat het goed is gecombineerd. In een andere kom mengen we de volgende 7 ingredienten. Mix dit langzaam bij het pompoenmengsel. Roer de rozijntjes en evt. de chocolade chips erbij.
2. Vul de 24 bakjes in je muffintrays met 3/4 vol. Bak ze in 24-26 minuten af totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de trays afkoelen. Zet ze daarna op je cakerooster om volledig af te koelen.
3. Voor de topping mixen we de boter en de créme kaas tot het smeuiig is. Mix de vanille erbij. Langzaam de poedersuiker toevoegen. Smeer dit geheel over de cupcakes en strooi er de walnootjes over.   


                           "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...