donderdag 31 oktober 2019

Perzik ondersteboven taart uit Milwaukee

Let op! Deze taart lekt iets, zet er een plaat onder of gebruik een vorm met vaste bodem.

Prep: 20 min. Bakken 30 min. Voor 8 personen

Nodig:
Blikje Perziken op sap (bewaren)
70 gr licht bruine suiker
1 eetlepel boter en 3 eetlepels boter gesmolten (42 gr)
1/4 theelepel kaneel poeder
1/8 theelepel nootmuskaat
210 gr patent blom
140 gr witte basterd suiker
3/4 theelepel bakpoeder (oetker)
1/4 theelepel Baking soda (ah)
1/4 theelepel zout
1 groot ei op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
250 ml Karnemelk


Verwarm je oven op 180C.  Reserveer 2 eetlepels sap uit het blik. Snij de partjes in dunne reepjs. Zet je bakblik klaar.

1. In een kleine kom mengen we de bruine suiker, 1 eetlepel gesmolten boter, kruiden en ht gereserveere sap. Roer goed om. Met baukje sprayen we de bakvorm in en verdelen het kruidenmengsel over de bodem. Arrangeer de plakjes erover heen in een waaiervorm.

3. In een grote kom mixen we de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, en zout. In een andere kom mixen we het grote ei, vanille, karnemelk, en de overgebleven gesmolten boter. Voeg dit bij de droge ingrediënten en roer dit slordig en snel om. (Muffin deeg bijna). Lepel het beslag voorzichtig over de perziken.
Bak het in 30-35 minuten af, totdat een satéprikker en schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen voordat je hem op zijn kop op een serveer schaal plaatst. Serveer, als dat mogelijk is, warm, met een dot slagroom.

Deze cake is getest en geproefd door afd. 15A van het Haga Ziekenhuis.

                             "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...