Deze repen kun je ook in vierkantjes snijden en serveren. Makkelijk om te maken en gezonder dan al die zogenaamde "crunchy sandwich lunch bars" die in de winkel liggen. Bovendien weet je wat er in zit, wat je er aan toe kan voegen en wat je er, naar eigen smaak, kan uitlaten.
Nodig:
Voor de havermout mix:
50 gr havermout (de goedkoopste is prima)
50 gr licht bruine suiker
40 gr gehakte walnoten ( weglaten indien allergie) gebruik dan rozijntjes of krentjes)
200 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr gesmolten boter ( magnetron)
Voor de vulling:
175 gr gedroogde abrikozen ( ik gebruik degene die in een zak tutti frutti zitten van AH Basic)
50 ml water
1 eetlepel suiker ( 2 mag ook als je het lekker vind)
De rasp van 1 citroen
* Eerst maken we de vulling: Snijdt of knip de abrikozen in kleine stukjes en doe ze in een kleine pan met het water, suiker en citroen rasp. Verhit dit totdat de abrikozen zacht zijn en het water is verdampt.
* Verwarm je oven voor op 150C. Spray en bekleed een 18cm vierkante bakvorm met bakpapier.
* Maak de havermout mix: Doe alles in een kom en giet de gesmolten boter er doorheen.
* Doe de helft van de havermout mix op de bodem van de bakvorm en spreidt dit zo recht mogelijk uit.
* Doe de afgekoelde abrikozen mix er overheen.
* Doe de overgebleven havermix er boven op, zo recht mogelijk en goed verdeeld.
* Bak dit geheel 45-50 minuten in je voorverwarmde oven totdat het goudbruin is.
* Snijdt de koek in repen of blokjes als hij nog warm/heet is.
* Laat dan goed afkoelen.
* Yum Yum Pigs Bum!
"Bak Ze"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten