woensdag 20 mei 2015

Gemberkoek Cake met Maple Syrup uit British Columbia


Alhoewel het een (h)eerlijk recept is, is het van origine toch echt hartstikke Nederlands. En dit recept is goed voor 2 ! Cakes.

Nodig: 2 cake blikken, spray en bekleed met bakpapier, verwarm je oven voor tot 160C.

560 gr patent bloem
400 gr suiker
4 theelepels bakpoeder
2 theelepels gemalen kaneel
1 en 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1 en 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel gember poeder
1 theelepel baking soda

2 eieren (L)
500 ml melk
200 ml - 250 ml  maple syrup
50 ml zonnebloem olie (of koolzaad olie)

# In een grote kom combineren we de eerste 8 ingrediënten.
# In een andere kom combineren we de laatste 4 ingrediënten. Combineer met elkaar, niet overmixen, het beslag is erg dun.
# Giet dit in de cake blikken. Bak ze in een voorverwarmde oven af in 60-70 minuten. 10 minuten in het blik laten afkoelen. Dan op je cake rooster zetten.
# Snijdt er dikke plakken van en besmeer met roomkaas. Mascarpone of Philadelphia.


                                    "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...