maandag 24 augustus 2015

Courgette-Banaan Cake uit Lafayette-Louisiana




Dit is een recept voor 2 cakes, dus als je er maar 1 wilt moet je de ingrediënten door 2 delen, of je doet er 1 in de vriezer.

De Courgette tiert welig deze tijd van het jaar dus gebruik je er maar eentje in deze cakes, samen met die bruine bananen die écht op moeten.

Nodig:
4 eieren (L)
400 gr suiker
250 ml zonnebloem olie
2 medium rijpe bananen, geprakt
420 gr patent bloem
1 en een halve theelepel baksoda
1 en een halve theelepel bakpoeder
1 en een halve theelepel kaneel poeder
1 theelepel zout
1 geraspte ongeschilde courgette ongeveer 250-300 gr. (hoeft niet te worden uitgeknepen)
115 gr gehakte pecan noten (optioneel) Je kunt ook pompoenpitten gebruiken.

1. Spray en bekleed 2 bakvormen van 23 x 13 cm ongeveer met bakpapier en verwarm je oven tot 180C.

2. In een kom klutsen we de eieren en mengen de suiker en de olie erbij. Combineer de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel en het zout. Roer dit door het eiermengsel heen. Roer de courgette rasp en de nootjes erdoor totdat het nét is samen gevoegd.

3. Giet dit in je bakvormen en bak het in 50-55 minuten af of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuten in de bakvorm zitten voordat je ze helemaal op een cakerooster laat afkoelen.

                                "Bak Ze"

Vergeet niet mijn facebook Conny Bakes te "liken" ! Er staat altijd wel wat gezelligs op!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...