zondag 16 augustus 2015

Snickerdoodle Blondies uit de Kitchencourt Lane Bakery


Blondies zijn Brownies zonder Chocolade. De binnenkant is echter net zo smeuïg! Het lijkt of het niet gaar is, dit hoort zo. Snickerdoodle komt van de befaamde kaneel-suiker koekjes want, dit zit ook in deze blondies! Lékker!

Voor 16 stuks:

230 gr zachte boter
400 gr licht bruine basterd suiker
2 eieren (L)
3 theelepels vanille extract
385 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel poeder
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel zout

Strooisel:
1 en een 1/2 theelepel suiker
1/2 theelepel kaneel poeder

1. Verwarm je oven op 180C. Spray en leg kruislings bakpapier repen in je vierkante bakvorm. (23cm)
2. In een grote kom crémen we de boter en de suiker en mixen 1 voor 1 de eieren erbij en de vanille extract.
3. In een andere kom zeven we de bloem, bakpoeder, kruiden en het zout. Dit mixen we langzaam bij het eiermengsel. Het is erg droog en lijkt bijna op kauwgom. Gewoon in je bakvorm doen en een beetje spreiden.
4. Strooi nu de kaneel suiker erover heen. Bak het geheel in 40-45 minuten af of totdat het goudbruin en ietsje stevig aanvoelt. Het ziet er bij het aansnijden niet erg gaar uit.
5. Laat de blondie 10 minuten in de vorm zitten voordat je hem op je cakerooster laat afkoelen.

6. Vergeet niet op mijn Facebook pagina Conny Bakes een "like" te geven!

                             "Bak Ze" !!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...