maandag 10 augustus 2015

Snelle Soda Brood uit de Kitchencourt Lane Bakery


Snel een heerlijk vers warm soda brood voor de lunch! Geen gist, het hoeft dus niet te rijzen. Gooi er ook eens gemalen kaas, zongedroogde tomaatjes, olijfjes of een uitje er door heen.

Nodig:
500 gr patent bloem
1 theelepel baksoda
1 theelepel zout
400 ml karnemelk

1. Verwarm je oven tot 200C. Leg bakpapier op je bakplaat.
2. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en roer met je vingers door. Roer de karnemelk er met je handen doorheen tot een zeer plakkerig deeg.
Gooi het op een met wat bloem bestuifde aanrecht en vorm er snel een mooi bal van. Sla met je hand de bal een beetje plat.
3. Plaats de bal op je bakplaat. Snijdt een kruis in de bal, niet te diep. Bestrooi met een beetje bloem.
4. Bak het brood in 30 minuten of meer af. Het brood moet goudbruin zijn en als je op de bodem klopt moet het hol klinken. Af laten koelen op je cakerooster.
5. Soda brood is het lekkerst als het op de dag van bakken wordt gegeten.

                         "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...