Een heerlijk romig dessert! Je miept alles in de pan, je roept hocus pocus en hij komt er in 3 lagen uit. Lekker zacht en romig. Voor 9-12 persoontjes. Voorbereiding: 15 min. Baktijd: 40-45 minuten, afkoelen 1 uur.
Nodig:
Een vierkante 20x20cm bakvorm
115 gr ongezouten, gesmolten en afgekoelde boter
500ml lauw warme melk
4 eieren (l) gescheiden
150 gr poedersuiker
1 eetlepel water
115 gr patent bloem
1 theelepel vanille extract
Poedersuiker om te strooien
Doen:
1. Verwarm je oven op 160C. Spray of vet lichtjes je bakvorm in.
2. Mix de eiwitten tot sneeuwwitte stijve pieken. Zet weg.
3. Mix het eigeel en de poedersuiker tot zeer lichtgeel.
4. Meng de boter en een eetlepel water erdoor. Meng de bloem erdoor totdat goed gecombineerd.
5. Langzaam voegen we de melk en de vanille erdoor totdat alles goed is gecombineerd.
6. Vouw nu 1/3 bij 1/3 de eiwitten erdoor totdat alles goed gecombineerd is. (Het lijkt nergens op, maar blijf doorlepelen. Niet mixen, want dan sla je de lucht eruit).
7. Giet het beslag in je bakvorm en bak het vanaf 40 minuten af totdat het mooi gebruind is. Als hij te donker wordt kun je er wat aluminium folie erop doen.
8. Laat de cake in de bakvorm en daarna op je cake rek volledig afkoelen.
9. Serveren met poedersuiker, evt. slagroom of met kaneel poeder of zelfs met een snuifje nootmuskaat als je dat lust!
"Bak Ze"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten