dinsdag 17 januari 2017

Makkelijke Chocolade Karnemelk Cupcakes uit New Hampshire


Dit is een heerlijk idee voor een "Cupcake Afternoon"
Makkelijk voor de kleine dames en heren om een eigen creatieve draai aan hun gebakken lekkernijen te geven.

Nodig voor 16 á 20 Cupcakes:
115 gr zachte boter
300 gr suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
210 gr patent bloem
60 gr cacao (blooker amsterdam)
1 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
125 ml karnemelk
125 ml water

Voor de topping:
115 gr boter
500 gr of 2 bussen poedersuiker
70 gr gesmolten donkere chocolade
2 eetlepels koffiemelk
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout
Chocolade versiering, b.v. hagelslag

Doen:
1. Verwarm je oven op 180C, (ken je oven). In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot een kruimelige fluff. Doe de eieren er 1 voor 1 bij, mix goed om. Mix de vanille erbij. Combineer bloem, cacao, baksoda en zout. Combineer de karnemelk en water. Doe dit om en om met de bloemmix bij de botersuiker mix. Mix goed om.
2. Vul de papieren bakjes 3/2 vol. Bak 15-20 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de muffin bakvorm voordat je ze geheel op je cakerooster laat afkoelen.
3. In een kleine kom mixen we de boter en de poedersuiker tot het crémig is. Mix de gesmolten chocolade, melk, vanille en zout erdoor. Als de mix teveel op kauwgom gaat lijken doe er dan nog een eetlepel koffiemelk bij, totdat het makkelijker in je spuitzak gaat. Versier naar hartelust!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...