Bosbessen-Appel Pond Cake
uit New Jersey
Voor 10 -12 personen
Boodschappen:
125 gr zachte boter
250 gr witte basterd suiker
3 eieren
60 ml melk
240 gr cake meel (koopmans)
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 grote Jonagold (geschild en in stukjes)
150 gr blauwe bessen (bosbessen)
(als je bevroren bosbessen gebruikt, laat ze dan niet eerst ontdooien, dit verkleurd het deeg)
Poedersuiker (optioneel)
* Verwarm je oven voor op 180C. Spray (en/of) bebloem je cake vorm.
* Créme de boter en de suiker in een grote kom totdat het een smeuïg geheel is.
* Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe. Mix er de melk doorheen.
* Combineer het meel, bakpoeder en de zout en voeg dit aan het eier mengsel toe.
* Roer er de appel en de bosbessen doorheen.
* Giet het mengsel in je voorbereidde cakevorm. Bak het geheel in 35-40 minuten af totdat het goudbruin en gerezen is en je cake tester (saté prikker) er schoon uitkomt. Probeer dichtbij het midden te prikken.
* Laat het geheel 15 minuten in de cakevorm afkoelen voordat je het op je cakerooster volledig laat afkoelen.
* Bepoeder, als je wilt de cake met wat poedersuiker.
* Serveer het eventueel met slagroom of ijs.
* Probeer het eens met Perzik in plaats van Appel, te bakken. 2-3 stuks in kleine stukjes.
"Veel Bakplezier" !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten