donderdag 4 december 2014

Christmas Mountain Trees Bundt Vorm Cake ( Nederlands)




Christmas Mountain Trees Bundt Vorm Cake ( Nederlands)


Boodschappen:

230 gr gezeefde patent bloem
225 gr fijne kristal suiker plus extra 170 gr voor later
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
280 gr zachte ongezouten boter
2 eetlepels citroensap
2 theelepels vanille extract
6 grote eieren, gescheiden
1/8 theelepel zout
1 en 1/4 cream of tartar (als je het kunt vinden)
Bus poeder suiker

Als je groene boompjes wilt: Ik heb er een paar theelepels groene kleurstof in gedaan. Hoe meer kleurstof hoe donkerder de bomen!






* Verwarm je oven op 160C. 162C. Om precies te zijn.
* In een grote kom mengen we de bloem, 225 gr suiker en de baksoda. Mix de boter erdoor en doe de citroen en de vanille erbij.
* Op lage snelheid mixen we nu 1 voor 1 de dooiers erdoor. Totdat alles goed is gecombineerd.
* Voeg nu als je wilt kleurstof toe.
* In een aparte schaal mixen we met schone mixers de eiwitten totdat het schuimig is.Doe het zout erbij. Heel langzaam voegen we de 170 gr suiker toe en de cream of tartar. Blijf mixen totdat we zachte pieken krijgen. Dit eiermengsel vouwen we voorzichtig door het eerste beslag.
* Doe het beslag nu in je BUNDT vorm die je al goed beboterd en bebloemd hebt. Vergeet de kleine hoekjes niet!
* Met je silicone spatel "snijden"we even door het beslag.
* We bakken de cake nu af in 1 uur en 10 minuten. Het eerst uur mag de oven niet worden open gedaan! Doe de oven uit en laat de cake 15 minuten staan. Haal daarna de cake uit de oven en laat hem weer 15 minuten in de vorm staan om af te koelen.
* Leg er een serveer bord op en draai hem om. Pas op! De vorm blijft erg lang warm!
* Strooi er, als de cake bijna is afgekoeld poeder suiker erover heen.

                       Veel Bakplezier !!!!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...