zaterdag 6 december 2014

Kersen-Kokosnoot Créme Blokjes



Kersen-Kokosnoot Créme Blokjes


Boodschappen:
voor 16 blokjes

105 gr patent bloem
30 gr gemalen kokosnoot (Conimex)
45 gr bruine suiker
42 gr koude boter

Voor de vulling:
50 gr patent bloem
100 gr fijne kristal suiker
1/4 theelepel zout
625 ml melk
2 eieren (L) licht geklutst
40 gr gemalen kokosnoot
2 theelepels vanille extract ( als je het kunt vinden: kokosnoot extract)
1 blik taart en vlaaivulling van Hak: Kersen 430 gr.

* In een kom mengen we de bloem, kokosnoot en bruine suiker. Snijdt de boter erdoor met een mes , (en dan met je handen evt.) totdat het grof kruimelig is. Druk dit tot een mooie bodem in je vierkante taartvorm van 22-24 cm, die je hebt ingesprayed met bakspray. Bak dit in je voorverwarmde oven van 200 graden. 7-10 minuten totdat het licht bruin van kleur is. Zet het weg in de vorm op een rooster om af te koelen.

In een medium sauspan combineren we de bloem, suiker en het zout. Roer langzaam de melk erdoor totdat het glad is. Breng aan de kook op een medium vuur totdat het dik en lobbig is. Zet het vuur lag en kook 2 minuten door. Haal het van de warmte bron af.
In de kom waar we de eieren snel in hebben geklutst, gieten we een kleine hoeveelheid van de hete vulling. Nu gieten we alles weer terug in de pan met de hete vulling en we blijven aldoor roeren. Dit brengen we weer langzaam aan de kook. Haal van de warmtebron.
Roer nu zachtjes de kokosnoot en extract erdoor heen. Giet dit over de gebakken bodem.
Giet daarna de vulling uit het blik erover heen. Zet het weg (In de vorm) in de ijskast.
Laat het tenminste 2 uur ( liefst langer) hard worden voordat je het in 16 vierkantjes kunt snijden.

Het is overheerlijk!!!!!

                      Veel Bakplezier!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...