maandag 29 december 2014

Citroen, Bakkersroom en Lemon Curd Swiss Roll



Citroen, Bakkersroom en lemon curd Swiss Roll

Een verfrissende traktatie en makkelijk te maken:

Voor de Swiss Roll Cake:

4 grote eieren
100 gr fijne Kristal suiker
1 citroen rasp
100 gr zelfrijzend bakmeel

Vulling:
1 zakje bakkersroom Dr Oetker
paar eetlepels lemon curd

* Verwarm je oven voor tot 220C. Spray en beleg een 33x23cm bakvorm met bakpapier.
* Mix de eieren, suiker en de citroenrasp electrisch totdat het licht en schuimig is en een spoor trekt als je de mixers uit de kom haalt.
* Zeef en lepel het meel er beetje voor beetje voorzichtig doorheen.
* Vul je bakvorm met dit mengsel.
* Bak het voor 10 minuten totdat de randjes van de bakvorm af gaan staan. Tijdens het bakken leg je een een stuk bakpapier op je werkblad en bestrooi je dit met suiker.
* Als de cake klaar is tip je de bakvorm ondersteboven op dit bakpapier. Trek nu voorzichtig het bakpapier op de bodem zo snel mogelijk eraf.
* Trek met een mes, maar niet te diep een streep op de korte kant om een aanzet te krijgen voor het oprollen. Rol de cake met het bakpapier erin op en laat het afkoelen.
* Tijdens het afkoelen maken we de bakkers room zoals op het pakje beschreven.
* Ontrol de cake en bestrijk hem met bakkers room en klodders lemon curd. Zet weg in de ijskast tot gebruik.
* Versier naar eigen wens en hartelust!

                      "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...