maandag 8 december 2014

Fruit taarteletjes met creme patissiere

Fruit Taarteletjes met Crème Patissiere

Boodschappen:

Voor het kruimeldeeg:

200 gr patent bloem
100 gr ongezouten boter, in kleine blokjes
3-4 eetlepels koud water

Voor de crème:

300 ml melk
1 theelepel vanille extract
3 ei-gelen
2 eetlepels patent bloem (20 gr.)
100 gr fijne kristal suiker

Voor de taarteletjes:

Fruit naar eigen keuze. Ik heb hier ontdooide bramen uit de vriezer gebruikt. En nog wat aardbeitjes.

* Deeg: We zeven de bloem in een grote kom en doen de boter erbij. Met de hand bewerken we snel zodat het deeg niet te warm wordt tot kruimels. Voeg langzaam het water toe en meng totdat het een deegbal vormt. Werk er niet te veel mee. Doe de deegbal in plastic folie en leg in de ijskast. Ruim 30 minuten.

* Crème: Verwarm de melk, maar niet koken, in een saus pan. In een grote kom mengen we de ei-gelen met de suiker tot een geheel, doe er de extract bij en zeef de bloem erin. Voeg langzaam de warme melk aan het ei-geel mengsel toe. Blijf al die tijd mixen. Doe het mengsel nu terug in de pan, bring het langzaam aan de kook en blijf continue mixen totdat het dik en cremig is. Haal de pan van de warmtebron en laat afkoelen.

* De taarteletjes: Verwarm je oven voor op 180C graden. Beleg je bakvormpjes met het deeg. Dit heb je inmiddels uitgerold met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad. Prik de bodems in met een vork. Leg er wat aluminium folie in en bakbonen en bak 12 minuten blind. Haal de folie en bonen weg en bak nog eens 12 minuten totdat de taarteletjes goudbruin zijn. Laat ze compleet afkoelen op je bakrooster.

* Vul ze nu met de crème en strijk glad met je spatel
versier met vruchtjes en/of andere lekkernijen.

* Je kunt ook een wat grotere vormpjes gebruiken, zoals die van de Ikea.



                            Veel Bakplezier!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...