dinsdag 12 mei 2015

Blauwe Bessen met Kaneel Cake uit Pennsylvania

Een NIEUWE! Heerlijke cake uit Pennsylvania gebakken in een moderne Hollandsche Keuken!

Voorbereiding: 15 minuten, Bakken 60 minuten en afkoelen. Genoeg voor 15 plakjes.

Nodig:
115 gr zachte ongezouten boter
200 gr kristal suiker
2 eieren (L)
125 ml melk
1 theelepel vanille extract
245 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
1 theelepel gemalen kaneel
150 gr verse of bevroren (niet ontdooide) blauwe bessen

1. In een grote kom, crémen we de boter met de suiker totdat het licht en pluizig is. Mix er dan de eieren doorheen, de melk en de vanille. Combineer de bloem met de bakpoeder en kaneel en zeef het over het eiermengsel. Doe de blauwe bessen erbij en roer met een lepel of spatel voorzichtig door. Niet meer mixen dus!
2. Giet het mengsel in je cakeblik (ingesprayed en bekleed met bakpapier) en doe het geheel in je voorverwarmde oven. 180C.
3. Bak het geheel af in 55 -60 minuten en check met je caketester of hij gaar is. Laat de cake 10 minuten in het blik staan voordat je het op je cakerooster compleet laat afkoelen.

nb: Als je bevroren blauwe bessen gebruikt (vriezer van de AH, doosje 250 gr Blauwe Bessen) niet laten ontdooien om te voorkomen dat de bessen het beslag blauwig kleuren.

                 "Bak Ze"!!!

(Of bestellen natuurlijk)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...