donderdag 14 mei 2015

Engelse Marmalade Cake met Rozijntjes uit Frolic




Deze heerlijke Cake heeft zeker anderhalf uur in de oven nodig. Gebruik niet te veel marmalade, dat veranderen de suiker proporties in de cake en zakken de rozijntjes naar de bodem.
 
Ingrediënten:

100 gr zachte ongezouten boter
100 gr suiker
100 gr rozijnen
100 gr krenten
2 eieren (L)
175 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr bigarreaux in kwartjes gesneden, afgespoeld en gedroogd met keuken papier
1 bolle eetlepel grove marmalade (chivers)

Topping:
2 eetlepels marmalade
50 gr gehakte ongezouten nootjes

1. Verwarm je oven voor tot 160C. Spray je cakeblik in en bekleed met bakpapier.

2. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng totdat alles is gecombineerd. Giet dit mengsel in je cakeblik en bak voor 90 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt.

3. Verwarm de marmalade zachtjes op een vuur en giet dit over de cake die nog in het cakeblik zit. Strooi er de gehakte nootjes overheen. Na 10 minuten zet je de cake op een cakerooster om verder af te koelen.

4. Snijdt er lekkere dikke plakken van.

                              "Bak Ze"!
                             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...