zondag 3 mei 2015

Wortel Banaan Cake met Walnoten en Mascarpone uit Knightsbottom

 


Deze cake is overheerlijk, maar ik ben bang dat het gezonder klinkt dan het in werkelijkheid is.

Nodig:

225 gr zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)
150 gr licht bruine basterd suiker
50 gr gehakte walnootstukjes (ongezouten)
100 gr geraspte wortel ( in een AH zakje Julienne Wortel zit 150 gr)
2 overrijpe bananen, geprakt
2 eieren (L)
150 ml zonnebloem olie (AH basic)

Voor de Topping:
175 gr Mascarpone ( of Philadelphia)
50 gr zachte boter
100 gr gezeefde poedersuiker
een paar druppels vanille extract
Wat walnoten om te versieren (ongezouten)

* Prak de bananen en rasp indien nodig de wortel.
* Verwarm je oven voor tot 180C. Spray en beleg je ronde 20 cm cakespringvorm met bakpapier.
* Meet alle ingrediënten in een grote kom en mix totdat alles goed is gecombineerd. Giet het beslag in je cakespringvorm.
* Bak de cake in 55 minuten af of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat de cake in de cakevorm 5 minuten afkoelen en zet hem daarna op je cakerooster als je het bakpapier eraf hebt gehaald, om verder af te koelen.
* Voor de topping mixen we alle ingrediënten in een grote kom behalve de walnoten. Mix tot 1 geheel en smeer het dan netjes over de cake heen. Doe de walnoten erop en zet de cake in de ijskast totdat het geserveerd wordt; de mascarpone laag is zacht.
 
                                     " Bak ze"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...