dinsdag 19 mei 2015

Engelse Citroen Koekjes uit Shrewsbury


Deze koekjes hebben een lichte citroen smaak, heerlijk bij een kopje thee (met citroen). Dit recept is goed voor ongeveer 24 koekjes. Ga niet te lang door met uitrollen en uitdrukken, het deeg wordt dan 'moe'.

Wat we nodig hebben:
100 gr zachte ongezouten boter
75 gr suiker
1 groot ei, gescheiden (maar we hebben ook het wit nodig)
200 gr patent bloem
rasp van 1 citroen
50 gr krenten
1 á 2 eetlepels melk
en wat suiker om te strooien

* Verwarm je oven tot 200 C. Spray en bekleed je bakblik(ken) met bakpapier.

* Mix de suiker en de zachte boter in een grote kom totdat het smeuïg is. Mix de dooier er doorheen. Zeef de bloem over het mengsel en meng samen met de citroen rasp. Doe de krenten en de melk erdoor en meng totdat je een zacht deeg hebt.

* Rol het ( ongeveer 5mm dik ) uit op een met licht met bloem bestoven werkblad en druk er met een 6 cm koekjes steker, of een glas, koekjes uit. Leg ze voorzichtig op je bakblik.

* Bak ze nu in je voorverwarmde oven, ongeveer 8-10 minuten. Ondertussen mix je lichtjes het eiwit. Haal de koekjes na de eerste baktijd, uit de oven, bestrijk ze met het eiwit en strooi er wat suiker overheen. Bak ze nu verder af, zo'n 4-5 minuten totdat ze licht goudbruin zijn.

* Leg ze nu voorzichtig op je cakerooster om af te koelen en hard te worden. Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten container.

Mijn tip: Doe ze in een mooie glazen pot met een rode strik erom heen. Kaartje eraan é presto, een mooi kado.

                                  Bak ze !!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...