zondag 18 november 2018

Chocolade Kersen Kaneel Keek uit de Kitchencourtlane Bakery




Wat is er lekkerder dan chocolade? Chocolade met Kersen en Kaneel! Hup de keuken in!


Nodig voor een stevige Cake:

175 gr ongezouten boter op kamer temperatuur
200 gr suiker
2 grote eieren
140 gr patent bloem
75 gr blooker cacao
1/2 eetlepel kaneelpoeder
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baksoda (arm & hammer)
125 ml karnemelk
30 ml water
1/2 theelepel vanille extract
Een hand kersen uit de vriezer

1. Verwarm je oven op 180C. (Ken je oven)
2. Beleg je cakeblik met bakpapier/baukje
3. Mix de boter en de suiker tot een créme en voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe.
4. Zeef de bloem, cacao, kaneel, zout, bakpoeder en baksoda samen in een kom. In een andere kom (of Kan) roeren we de karnemelk, water en vanille.
Zet je mixer op langzaam en begin de inhoud van elke kom, om en om met de karnemelk mix samen te voegen. Mix tot alles goed is gecombineerd maar niet over gemixed. Vouw de kersen erdoor.
5. Giet het beslag in je cakeblik. Bak de cake in 50-55 minuten af, of totdat je satéprikker r schoon uitkomt.
Als je 2 cakes wilt: De ingrediënten verdubbelen.
Ik heb bij het beslag wat gemberpoeder en koekkruiden gedaan. (1/4 theelepel)


                            "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...