woensdag 7 november 2018

Cranberry Bananen Cake uit Alabama



Vandaag gaan we voor de verandering (!?) een Bananen Cake bakken, maar dan met gedroogde Cranberries en Walnoot. Oeh! Wat lekker!!!

Prep: 25 min. Bakken 45-50 min. plus afkoelen.

Nodig:
Cakevorm, bakpapier en Baukje bakspray.
76 gr ongezouten roomboter op kamertemp.
135 gr suiker
2 eieren L
2 medium geprakte bruine bananen
210 gr patent bloem
2 cream crackers (oranje verpakking) verkruimeld.
1/2  theelepel kaneel poeder
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel baking soda (bicarbonaat) (Arm & Hammer)
1/2 theelepel zout
45 gr walnoten of Pecans in stukjes
60 gr gedroogde cranberries

1. Verwarm je oven voor op 180C. En zet je cakevorm klaar met bakpapier of Baukjebakspray.

2. In een grote kom mengen we de suiker en de boter tot een luchtig geheel. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix na elke toevoeging. Roer de bananenprak erdoor. Combineer de bloem, cracker kruimels, bakpoeder, baksoda, en zout. Doe dit langzaam bij het boter/banaan mengsel en mix goed door, Roer er de walnoten of pecans en de cranberries erdoor. Giet het in je ingevette cakevorm.

3. Bak de cake af in 45-50 minuten af (ken je oven) of totdat een saté prikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de cakevorm afkoelen. Zet hem op je cakerooster.

Wedden dat dit de aller lekkerste cake wordt voor jou?

                            "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...