zaterdag 17 november 2018

Sinaasappel Cake met Chocolate Chips van Conny


 Oh hemeltje lief! Wat lekker! Gauw maken!


Nodig:
4 theelepels geraspte sinaasappel schil
80 ml vers sinas sap
Gekookt water, doe bij de 80 ml sap totdat je 250 ml
hebt verkregen
280 gr patent bloem
200 gr suiker
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel baking soda (arm & hammer)
1 groot ei
28 gr gesmolten boter
1 theelepel vanille extract
200 gr ( 2 roze zakjes) chocolate chips (Oetker)

Doen:

Verwarm je oven voor op 180C.
Doe het sap en het gekookte water bijelkaar en giet dit over de rasp van de sinaasappel. Laat 10 minuten staan.

Ondertussen combineren we de bloem, suiker, bakpoeder, zout en baking soda in een grote kom.
In een andere kom mixen we het ei, boter, vanille en het sinaasappelsap met de rasp. Doe dit bij de droge ingrediënten nét totdat het gemengd is. Vouw de chocolate chips er door heen.

Giet het beslag in je cakeblik (Ingevet of bakpapier of Baukje bakspray) en bak de cake in 50-55 minuten af, of totdat je saté prikker er schoon uitkomt.
Laat 10 minuten in de vorm zitten en zet hem dan op je cake rooster om verder af te koelen.


                          "Bak Ze!!!!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...